Регистрация

Баклава по френски с кексова плънка



Баклава по френски с кексова плънка
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1680

Френска баклава с кексово тесто, ядки и сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Френски сладкиш с фини кори и плънка от ядки в тесто готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Този десерт може да бъде наречен различна баклава, защото съдържа същите продукти като домашната баклава, но има добавка от кексово тесто, което се превръща в приятен пласт с кремообразно-тестена текстура, който попива доста сироп.

Първо се прави тестото като се разбиват яйца със захар, добавя се пресято брашно с бакпулвер, канела за аромат, смлени орехи и малко мазнина. Следва половин пакет кори за баница да се подредят в тава, като се намазняват. После се заливат с плънката и се реди останалата част. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути, като се следи да не изгори повърхността.

Горещата баклава се залива със студен сироп от захар, вода и ванилия. Можете да изчакате баклавата да се охлади, да нарежете и да залеете с врял сироп. Може също да използвате розова вода вместо ванилия, за да побългарите рецептата. Точните продукти вижте в края на клипа по-горе, откъдето можете да наблюдавате и как точно се готви този десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта