Регистрация

Американски макарони с месо и домати на тиган

Американски макарони с месо и домати на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 667

Солени макарони без варене на тиган в доматен сос с кайма, горчица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук около 170 г общо
  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 450-500 г кайма смес
  • 800 мл домати на кубчета в собствен сос
  • 1 ч.л. сол
  • щипка захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 20-30 мл лют сос по желание (или 30 мл кетчуп, ако не ядете люто)
  • 2 с.л. горчица
  • 700 мл пилешки бульон (може да разтоврите кубчета във вода, но тогава не добавяйте сол в ястието)
  • 350 г дребни макарони или друга ситна паста по избор
  • 80 г кашкавал, чедър или друго твърдо жълто сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кубчета. Не е нужно да е прекалено ситен.

2. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и изсипете лука. Гответе и бъркайте 3 минути.

3. Минете през преса чесъна в тигана и размешайте. Оставете за 1 минута.

4. Добавете кайамата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Залейте с доматите, прибавете захарта, горчицата, солта, пипер и чили сос или кетчуп. Мешайте докато закъкри.

5. Сипете бульона. Ако е топъл - още по-добре. Щом заври, добавете пастата и разбъркайте хубаво.

6. Намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се готви 18 минути.

7. Разбъркайте и прехвърлете в индивидуални чинии. Отгоре рендосайте избраното от вас жълто сирене и сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта