Регистрация

Агнешко в гювеч с гъби и зеленчуци



Агнешко в гювеч с гъби и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1677

Агнешко по хайдуки или агнешко с вино, картофи, гъби и зеленчуци в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Агнешки гювеч с картофи, чушки, домати, гъби, лук и вино готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да припомни вкусна домашна народна пролетна гозба, особено популярна сред чужденците през 90-те. Ястието е подходящ за празничната великденска трапеза, за Гергьовден или за пролетно семейно питателно основно. Приготвя се сравнително лесно, ала отнема около 2 часа за изпичането му - време през което можете да бъдете с близките хора, отдадени на любимите домашни занимания.

Месо от агнешки бут се реже на хапки, които пък се поръсват със сол и червен пипер. Прехвърлят се в голям земен гювеч или в индивидуални гювечета. Следва да се нарежат на неголеми кубчета картофи, гъби и зелени чушки, да се наситни чесън, пресен лук, магданоз и пресен джоджен и да се добавят към месото. Залива се с консерва домати в доматен или собствен сос, чаша хубаво сухо червено вино и бульон или вода. Посолява се, по желание се добаавя черен пипер и люти чушлета и се разбърква.

Гювечът се слага в студена фурна и се пуска на 180 градуса. Държи се 50-60 минути. Преди да се извади се приготвя сос от масло с брашно, червен пипер и бульон. Налива се в извадения, но врял гювеч, разбърква се и се връща в печката за още 40-50 минути, вече на 160 градуса. А след това можете да зарадвате любимите хора с вкусна народна агнешка гозба. Точните продукти и начина на направа можете да гледате във видеото по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта