Регистрация

Шуменска дроб сарма с булгур



Шуменска дроб сарма с булгур
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4253

Шуменско дробено или дроб сарма с пресен лук и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дробине, Дроб сарма, Подробица със заливка, мусака от агнешка карантия, Дробено - това са все родни наименования на познатата дроб сарма, която през пролетта се прави от агнешки дреболии с ориз и лук и обикновено се поднася със заливка от яйца, брашно и кисело мляко - традиционната коричка за мусака. Но Миро от канала Готвене за начинаещи избира да покаже различен вариант на дроб сарма по шуменски. Ето и как се прави ястието.

Избраната агнешка карантия се вари, като се отпенва периодично. В тиган се запържва стар лук, а после към него се добавят измити ориз и булгур. За по-елегантен вкус, можете да сложите и масло. А иначе овкусявате със сол и пипер, добавяте щедро количество джоджен и снемате от огъня. Сварените карантийки се наситняват и се смесват със запръжката. Залива се с вода и с разбити яйца с мляко. Добавя се и голямо количество наситнен пресен лук. Разбърква се и се пече дълго време, като периодично се отваря и се бърка.

Готовото ястие е с леко кремообразен център, но това не бива да ви притеснява. По желание можете да си го сервирате с още свеж джоджен и лъжица кисело мляко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта