Регистрация

Пролетна дроб сарма в тава



Пролетна дроб сарма в тава
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2041

Дроб сарма с агнешки дреболии и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С наближаването на Великден и Гергьовден Иван Звездев се захваща да покаже как се прави традиционна дроб сарма на фурна. След като обяснява разликите между истинската дроб сарма - тази при която плънката се увива в сарми от булото на животното - и онази, която по вид прилича на мусака и е по-известна, чевръстият кулинар се захваща за същинското готвене.

Първо се сваряват дреболийките с подправки. Какви са правилата на варене на агнешки дроб, сърце и други органи - гледайте обстойно обяснение във видеото. Следва да се направи и запръжката. Оризът се измива идеално. В тиган се сгорещява олио, в него се пържи пресен лук, добавя се оризът, после домати и подправки. Готовата запръжка се прехвърля в тава, а после към нея се добавят и наситнените сварени дреболийки. Заливат се с ароматния бульон от варенето, прецеден от плуващите в него подправки.

Ястието влиза в загрята на 180 градуса фурна първоначално за 30 минути. След това се вади и се залива със смес от разбити с кисело мляко и студена вода яйца и се допича за още 20 минути. Изчаква се да се поохлади преди рязане, за да не се разпаднат парчетата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта