Регистрация

Свински гърди по китайски

Свински гърди по китайски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4415

Двойно готвено крехко прасенце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свински гърди
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 3 ч олио за пържене на маслена баня
  • 2 стръка зелен лук
  • 5 резена джинджифил
  • 1 звезден анасон
  • 3 с.л. захар (за овкусяване)
  • 5 с.л. светъл соев сос (за овкусяване)
  • 150 мл китайско вино (за овкусяване)
  • 100 г сварени зелени зеленчуци
  • 1 с.л. царевично брашно, смесено с вода, за сгъстяване

Начин на приготвяне:

1. Сварете наполовина свинските гърди. Мариновайте ги за 10 мин. и ги изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.

2. Сложете изпърженото свинско с останалите необходими продукти в съд за варене на пара и овкусете. Запечатайте хубаво с огнеупорно найлоново фолио и задушавайте на силна пара 3 ч. или докато свинското омекне.

3. В чиния за сервиране подредете зеленчуците и покрийте със свинско. Стоплете соса и го сгъстете с разреденото царевично брашно. Полейте свинското и поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта