Свинско печено по китайски
     Лесно   |   Порции 2
  |   Видяна: 3206
    
Свинско месо с мед, захар и шери.
Необходими продукти:
- 500 г свинско
 - 2 скилидки чесън, счукан
 - 2 с.л. сухо шери
 - 2 с.л. сос хойсин
 - 1 с.л. кетчуп
 - 1 1/2 с.л. соев сос
 - 1 с.л. течен мед
 - 1 1/2 с.л. кафява захар
 - щипка суха подправка "Пет подправки"
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на тънки ленти. Смесете всички необходими продукти и оставете свинското да се маринова възможно най-дълго, но поне 2 часа. 
 
2. Обикновено този тип ястие се пече в сгорещена фурна. Поливайте го с останалата марината по време на печене.
3. Но, ако нямате фурна, можете да използвате незалепващ тиган, като сложите месото, заедно с цялата марината и оставите бавно да изкъкри, докато всичко се сготви напълно и стане тъмно-кафяво на цвят.
Най-важните съставки
кафява захар, кетчуп, Китайска смес ‘пет подправки’, мед, Свинско, соев сос, сос хойсин, сухо шери, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40-45 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ