Регистрация

Пърленка от зеле с яйца и лук

Пърленка от зеле с яйца и лук
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 8411

Зелево хлебче с лук и пресни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 зелка
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 връка копър
  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. олио + още за намасляването на тигана
  • 3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Зелето почистете от кочаните и нарежете на лентички. След това ги разполовете, за да станат по-къси.

2. Наситнете магданоза и копъра и прехвърлете в купа при зелето. Добавете нарязания на тръбички пресен лук. Разбъркайте заедно зеленчуците.

3. В друга купа чукнете яйцата и добавете към тях соевия сос, олиото, брашното, сол и пипер. Разбъркайте на тесто. Залейте с него зеленчуците и размешайте.

4. Намажете дъното на тиган 26-28 см. с олио и изсипете сместа. Пуснете на умерен огън. Заравнете с шпатула отгоре и сложете капак.

5. След 10 минути обърнете с помощта на чиния и допечете за още 5 минути.

6. Извадете в чиния и поднесете или разрежете на парчета, за да хапвате вместо пърленка.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта