Регистрация

Пърленки с чесново масло, сирене и кашкавал



Пърленки с чесново масло, сирене и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1464

Плоски питки с аромат на чесън и добавки от кашкавал, чубрица и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецепта за домашни пърленки - идеална идея за хляб вкъщи или плоска ароматна питка, която да поднесете с изпечени на скара или барбекю меса. Пък и с това тесто за пърленки може да се направи богата пърленка със сирене, кашкавал, чубрица и чеснов дъх, която да замести пържените мекици на закуска или да се превърне в обяд на крак. Как се приготвят пърленки - показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо 40 г масло се разтопяват, пресяват се в купа 420 г брашно и се затоплят 150 мл прясно мляко или вода. В купата при брашното се добавя 1 ч.л. суха мая, 1 яйце, 40 мл кисело мляко, 1 с.л. сол и 2 с.л. захар. Налива се прясното мляко и маслото и се замесва тесто. Разделя се на 4 части и се оставя да втаса за 1:30 часа. А докато маята се активира, можете да си направите ароматното масло, като в метална купичка смесите равни количества масло и зехтин и добавите намачкан чесън. После само подгрейте до разтапяне на маслото.

Втасалите хлебчета можете да печете на фурна, на тиган, на барбекю или на грил. Трябва огънят да е силен. Можете да оставите в натурален вариант или да обогатите с добавка от сирена и подправки. Гледайте видеото, за да се насладите на идеите на Миро, да научите точните стъпки на направа и да видите крайния вариант на тези домашни пърленки с екстри.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта