Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 5, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 5, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1599

Рапърът Сто кила готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Сто кила

Излъчен на 03.06.2019

Втора част

Готви Сто кила

100 кила разказа за новия си начин на хранене, при който почти не се докосва до животински продукти, а след това положи старта на здравословната и вкусна веганска вечеря. Шеф Манчев тотално се същиса от направата на Ню-Йоркски Мак енд чийз с вегански продукти. Сега ястието е почти готово, залива се с веганския бешамел с кокосово мляко и олио от гроздови семки и влиза във фурната.

Следва поредния потрес, но и кулинарна изобретателност - вегански шоколадови бонбони от микс на лешников тахан, какао на прах, кокосово масло, сироп от агаве. Разтопената смес се изсипва във формички за бонбони, в които предварително са поставени ядки и плодове. А това се оказва любима рецепта на приятелката на 100 кила, която също е веганка.

Веган историята продължава с апетитно предястие - пай с основа от лимецово тесто и плънка от спанак, растителна моцарела, домати и подправки. Може да е веган, но пък определено обещава да е вкусно. Следва урок за правене на кисело мляко от кашу, а после с получената псевдомлечна смес се забърква таратор, като остатъка от продуктите е както при традиционната студена супа.

Гостите се качват гладни в лимузината, а Сто кила има още малко време, в което впряга помощниците си в кухнята, за да направят и сос от брюкселско зеле с домати, гъби и веган пармезан. А на финала на частта показва какво очаква онези, които не харесат менюто.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта