Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 5, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 5, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2038

Рапърът 100 кила пазарува веганска храна в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със 100 кила

Излъчен на 03.06.2019

Първа част

Пазарува Явор Янакиев

Тази седмица Черешката ще е по-музикална и от тенджера с капак под налягане. А в залагането на скритата бомба ще се включат: рапърът с най-много мерки и теглилки в името - Явор Янакиев - 100 кила; неопитомената поп дива Неделяна Христова; младият талант, за който се борят и оперта, и литературата, и социалните мрежи - Мила Михова; вечното момче на Deep Zone Project - Диян Савов, по-известен като DJ Дидо и актрисата, която знае и трите имена на Господин X и морето - Станислава Николова. А симфонията в кухнята ще дирижира шеф Иван Манчев.

Откриващата вечеря за седмицата блесва под домакинството на рапъра 100 кила. Разбираме, че килата бая са намалели, след като Явор е минал на вегетариански режим на хранене, който граничи почти с веганството. И вместо предишната пищна трапеза с много мръвкорляк и мазнина, сега гостите ще получат вечеря, изцяло направена с растителни продукти. Това е труден и дързък ход, но вярата в праведното хранене не отказва домакина.

Пазарува се от био мгазин, където Явор награбва лешников тахан, био какао, кокосово масло, оризово брашно и още много други отчаяния за гастронома. После признава, че не допуска хора в дома си, затова ще готви и посреща компанията в любимия си вегански ресторант. Още с влизането залага продуктите за веганския безглутенов хляб от оризово брашно в машината за месене, с което насъщният вече е почти готов.

На помощ се притичва готвачката Галя, а шеф Манчев е в потрес. Веганското настроение продължава с обявяването и направата на основното - Мак енд чийз (Mak and cheese) по Ню-Йоркски. Познатите макарони на фурна със сирене придобиват още по-голяма странност, когато се оказва, че са от лимец и ще бъдат направени с вегански чедър, веган пармезан и дори веган Бешамел с бадемово мляко и олио от гроздови семки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта