Регистрация

Увит карфиол

Увит карфиол
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2946

Зеленчукови сарми с постен пълнеж от карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг карфиол, нарязан на хапки
  • 1/2 средно голям картоф (нарязан на кубчета с големина 2,54 см)
  • 1 морков (нарязан на кубчета с големина 2,54 см) 
  • 1 малка консерва зелен грах 
  • 2 с. л. настърган пармезан (ако искате ястието да е веганско, го пропуснете)
  • 4 стръка маруля с кръгли и много крехки, светло зелени листа

Начин на приготвяне:

1. Загрейте уок или тенджерка и прибавете зехтин. 

2. Изпържете картофа на силен огън до златисто-кафяво, след това прибавете моркова и карфиола и пържете около 10 мин.

3. Прибавете сол на вкус и смлян черен пипер.

4. Сипете зеления грах и разбъркайте леко докато всички необходими продукти се смесят хубаво.

5. Прибавете 3 до 4 ч вода, покрийте уока с капак и намалете огъня.

6. Оставете да се готви докато омекнат карфиолът, морковът и картофът, а сосът се сгъсти.

7. Сложете вътре и пармезана и разбъркайте леко одокато сиренето се стопи.

За поднасяне:

1. Сложете сготвените продукти върху лист от марулята и увийте на пакетче.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта