Регистрация

Бързи панирани карфиолени цветчета

Бързи панирани карфиолени цветчета
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1086

Паниран карфиол в галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 2 яйца
  • сол на вкус
  • галета - поне 120 грама
  • растителна мазнина за пържене на маслена баня

За соса (по желание)

  • 200 мл кисело мляко
  • 4 скилидки чесън
  • връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте картфиола на съцветия и ги измийте.

2. Кипнете поне 2 литра вода в тенджера, разтворете 1 с.л. сол и пуснете за 3 минути във врящата вода почистените съцветия. След това ги отцедете през гевгир.

3. Разбийте яйцата. Подредете съцветията в купа и ги залейте с добре разбити яйца.

4. Взимайте от най-долните и добре "ояйчени" розички карфиол, овалвайте в галета и пържете в сгорещено на умерен огън олио за няколко минути докато се образува златист загар.

5. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

6. Пригответе соса като разбиете гъсто кисело мляко с намачкан чесън, наситнени листа копър и сол. Поднсете апетитните розички встрани от соса, защото ако ги покапете, ще изгубят хрупкавостта си за броени минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта