Регистрация

Панирани карфиолени розички

Панирани карфиолени розички
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1061

Хапки от паниран карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 3 с.л. лимонов сок

За панировката:

  • 2 яйца
  • 4 с.л. брашно
  • сол на вкус
  • 150 мл мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте карфиола на розички, измийте ги под течаща вода и ги сложете в тенджера.

2. Залейте със студена вода и сложете на котлона да кипнат.

3. Щом заврят, намалете огъня на слаб, добавете 1 ч.л. сол и лимоновия сок и оставете да къкри на открит капак за 7 минути.

4. Пресипете розичките в гевгир или ги оберете с решетъчна лъжица и ги сложете върху домакинска хартия или хавлиена кърпа, за да изсъхнат хубаво. Не ги заливайте със студена вода след изваждане, защото събраната им топлина най-лесно ще подсуши водата върху тях.

5. А докато карфиолът ври, си пригответе тестото, известно като кляр. За целта разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна. Отделно разбийте жълтъците докато и те започнат да побеляват. После изсипете жълтъците при пяната, добавете брашното и сол на вкус. Смесете хубаво.

6. Сгорещете голямо количество олио в тиган и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

7. Взимайте карфиолена розичка, топете в тестото и пускайте да се пържи до златисто в олиото. След това вадете с решетъчна лъжица.

8. Готовите розички по желание поднесете с разбити в кисело мляко копър и чесън, като не заливате със соса, а го сложте в купичка за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта