Регистрация

Солено суфле с пресен лук и сирене



Солено суфле с пресен лук и сирене
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 1852

Солени пайчета с лук, гарна падано и бешамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.04.2018

Лучено суфле правят Лора и Стоян, за да предложат изискано предястие с пролетен дъх на пресен лук, нежна въздушна текстура, привлекателна визия и неустоим вкус, допълнен от заливката от сметанов сос с разтопен кашкавал (по-точно грана падано). Ако искате да сготвите нещо различно, то ето ви нестандартна идея с разкошен краен резултат.

Първо правим гъст бешамел от сгорещено масло, в което запържваме брашно и наливаме мляко. След това го дообогатяваме с рендосано грана падано или друго жълто или синьо сирене по ваше желание. Махаме от котлона и в друг съд правим запръжка от пресен лук и пресен чесън в масло. След това пюрираме запръжката и я добавяме в бешамела, където вкарваме и яйчените жълтъци. Белтъците пък разбиваме с шипка сол и ги обединяваме с останалите продукти.

Формички за брюле се намазват с масло и се поръсват с галета. В тях се разпределя сместа и се пече на 180 градуса за 15 минути. През това време подгряваме сметана в касерола и рендосваме в нея още сирене. Топлите суфлета се сервират със заливка от млечния сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта