Регистрация

Безглутеново суфле със сирене и картофи



Безглутеново суфле със сирене и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 890

Солен пай без тесто от сирене с картофи и яйца на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Солените суфлета са страхотно предястие или закуска, защото са сравнително леки за стомаха, на протеиново - яйчена основа и не се правят трудно, но за сметка на това са красиви и вкусни. Именно такова суфле се готви в канала Dazzle Spoon, пък и за да е една идея по-полезно, се прави без брашно. За спойка на продуктите се избират варени картофи, а крайният резултат е апетитен и ефирен яйчено-сиренен крем, запечен под пленителна коричка.

Картофите се сваряват и нарязват на кубчета. Добавят се яйцата, залива се с млякото, натрошава се бучка сирене и се овкусява със сол и пипер. Преценете внимателно солта, защото се очаква сиренето също да е солено. Следва да пюрирате с пасатор за супи до получаването на хомогенен сравнителнно рядък крем. Той се изсипва в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 30-40 минути. Образуването на коричка като при крем-карамел е показател за готовност. Преценете тавата така, че сместа да се надигне без да се излее от нея.

След изваждане се охлажда и се сервира като закуска, леко основно, предястие на тежка вечеря и дори гарнитура. Идеално си върви в компанията на пресни зеленчуци. Точните продукти и стъпки на готвене можете да видите във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта