Регистрация

Солени мъфини с тиква и сирене



Солени мъфини с тиква и сирене
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 2122

Солен кекс със сирене, сушени домати и тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.02.2018

Солени кексчета със сирене и домати, ухаещи на мащерка и носещи леко пикантна нотка правят Лора и Стоян, като уточняват, че със същата смес можете да си направите и един голям кекс. Но малките порцийки са по-подходящи да превърнете закуската в домашна храна за работното място или пък детското училище, където един солен кейк може лесно да се пъхне в някоя кутия и да послужи за утоляване на глада.

Тиквата не е задължителен компонент. Ако желаете да я има, просто нарежете на кубчета, покапете със зехтин, овкусете със сол, пипер и намачкан чесън и запечете на фурна за 40-тина минути.

Яйцата за кексчетата се разбиват с млякото, добавя се брашно и бакпулер и след като се получи кексова смес, в нея се пускат нарязани на ситно сушени домати в зехтин и се натрошава овче сирене или друг вид бяло сирене по желание. Овкусява се с чили на прах и мащерка. Пресипва се в желаната от вас форма, отгоре се редят парчета печена тиква и се запича.

Ако готвите мъфини - 15 минути печене ще е достатъчно. Ако правите голям кекс, гответе около 35 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта