Солено суфле с пилешко месо
Запеканка с пилешко и бити белтъци.
Необходими продукти:
- 500 г едро смляно пилешко (бут, гърди или микс)
 - 2 белтъка
 - 200 мл готварска сметана
 - 1 глава лук
 - 1 ч.л. лимонов сок
 - 150 г грах от буркан или консерва
 - 50 мл сухо бяло вино
 - 1 ч.л. бакпулвер
 - олио
 - сол и пипер на вкус
 - галета
 
Начин на приготвяне:
1. Главата лук наситнете и запържете до прозрачност в олио. Добавете пилешката кайма и гответе докато стане на трохи. Вкарайте грахта в сместа и разбъркайте. Добавете бялото вино и гответе докато изври.
2. Залейте със сметаната гответе още няколко минути на слаб огън и добавете 2 с.л. галета и бакпулвета. Махнете от огъня и овкусете със сол и пипер.
3. Яйцата разбийте на пяна с лимонената киселина. Добавете при тях внимателно запръжката и разбъркайте.
4. Тава, терин или индивидуални формички за мъфини намажете с масло или олио и след това посипете с галета. Прехвърлете в тях суфлето и печете на 180 градуса до готовност. Времето зависи от съда, в който готвите.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ