Регистрация

Солена торта от крекери с риба и майонеза

Солена торта от крекери с риба и майонеза
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1965

Солена торта с готови блатове от крекери с майонеза, риба, яйца и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180-250 г крекери (опитайте с различни от натуралния вкусове - сирене, нилки, шунка)
  • 1 консерва риба
  • 4 варени яйца
  • 100 г кашкавал, чедър или пармезан
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • връзка копър
  • 150 мл майонеза

Начин на приготвяне:

1. Изберете си правилен съд за редене на тортата според формата на крекерите.

2. Смесете майонезата със стрития на паста чесън.

3. Подредете първия ред бисквити, намжете с майонеза и отгоре рендосайте яйцата, като си запазите един жълтък за украса.

4. Отгоре наредете пак крекери, пак намажете с майонеза и след това разпределете половината от рибата. Ако е на прекалено големи парчета, я намачкайте с вилица.

5. Захлупете с крекери, намажете отново с майонеза и поръсете с наситнения пресен лук и рендосаното сирене, което сте си избрали.

6. Захлупете с крекери, намажете с майонеза и сложете останалата риба. Отгоре пак подредете крекери и ги намажете с майонеза.

7. Украсете със заделения жълтък, копъра и още майонеза, ако ви е останала. Можете да декорирате със зеленчуци по избор или да рисувате с кетчуп от флакон. Приберете в хладилник до момента на поднасянето, като преглътнете факта, че чесънът ще омирише хладилника ви или си намерите адекватен капак за съда.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта