Регистрация

Солена палачинкова торта с извара и риба

Солена палачинкова торта с извара и риба
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1581

Спаначени палачинки с плънка от извара и пушена сьомга.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.05.2018

Пищна торта от палачинки готвят Лора и Стоян, за да зарадват сетивата с едно елегантно предястие, основно или закуска, която представлява феерия от вкусове и цветове и съчетава изящество и стил. Това е кула от зелени солени палачинки, направени със спаначено пюре и слепени с млечен крем и парчета пушена риба.

Всичко започва с направата на палачинките. За тях мляко се пюрира с листа спанак, след това се разрежда с още мляко и се разбива с яйцата. В купа се пресява брашното и се смесва със сол. След това в него се налива зелената течност и се пекат 8 палачинки в намазнен тиган.

За крема се разбива извара със заквасена сметана, сол, пипер и намачкан чесън. Тортата се сглабя като се поставя палачинка, намазва се с белия крем и отгоре се накъсват парченца пушена сьомга или друг вид пушена риба по желание. Завършва се с крем, а върху него можете да направите красива украса от листенца бейби спанак, хайвер или имитиращ вида му продукт и стръкчета пресен лук, див лук или чесън. Гледайте във видеото как се получава.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта