Регистрация

Сладко-кисело пилешко

Сладко-кисело пилешко
Трудно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 4509

Ето как се прави пиле в сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г пилешки гърди (обезкостени и нарязани на кубчета с големина 2,5 см)
  • 1 зелена сладка чушка (нарязана на парчета)
  • 1 парче пресен ананас/1 консерва ананас (нарязан на парчета)
  • 1 скилидка чесън (наситнен)
  • 1 средно голяма глава червен лук (нарязан на четвъртини)
  • олио за пържене

За маринатата:

  • 1 ч. л. соев сос
  • 1/2 ч. л. царевично брашно
  • 1 ч. л. оризово вино/шери/бира
  • малко бял пипер

За течното тесто:

  • 1/2 ч. ч. вода
  • 50 г обикновено брашно
  • 25 г царевично брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. олио за готвене
  • 1/2 ч. л. сусамово олио
  • 1 малка щипка сол

За соса:

  • 2-3 с. л. кетчуп
  • 1 ч. л. сос от сини сливи
  • 1/3 ч. ч. сок от ананас
  • 1 ч. л. оризов оцет
  • 1 ч. л. сос от стриди
  • 1 ч. л. царевично брашно
  • 1-2 ч. л. захар
  • 4 с. л. вода

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешките парчета с всички необходими продукти поне 15 мин.

2. Разбъркайте хубаво соса и заделете.

3. Направете необходимите продукти за течното тесто на гъста смес.

4. Потопете пилешките късове в тестото. Трябва да е добре покрито преди да го изпържите в сгорещеното олио. Изпържете на маслена баня парчетата пилешко до златисто-кафяво, извадете и отцедете върху хартиена кърпа.

5. Загрейте олио в уок и запържете на силен огън чесъна докато покафенее леко. Добавете зелената сладка чушка и парченцата ананас. Продължете да пържите докато ароматът на чушката започне да се усеща и добавете соса. Щом се сгъсти, добавете пилешкото и разбъркайте добре.

6. Извадете и поднесете върху задушен обикновен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта