Регистрация

Свинско с ябълки и праз

Свинско с ябълки и праз
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3536

Свинско с брашнен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 пържоли свинско филе с дебелина 2,5 см
  • 1 зелена ябълка, нарязана на филийки
  • 1 праз (само бялата част), нарязан
  • 1 ч.ч. ябълков сок
  • 1 ч.л. нарязан пресен розмарин
  • 1 ч.л. кора от лимон
  • морска сол
  • смлян черен пипер
  • зехтин Extra Virgin

За соса:

  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Овкусете пържолите от двете страни със сол и пипер. Загрейте олиото в тиган от неръждаема стомана на средно силен огън и добавете пържолите. Изпечете от двете страни за около 3-4 мин.

2. След като обърнете пържолите, сложете праза и ябълките. Когато омекнат, добавете ябълковия сок, кората на лимона, сол, пипер и розмарин. 

3. Оставете да заври и намалете огъня.

4. Смесете с вилица водата и брашното в чаша. Добавете този сос в тигана и оставете да кипне отново до сгъстяване. Свалете от огъня и поднесете с кафяв ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта