Регистрация

Свинско със зеле и ябълки в медено-горчичен сос

Свинско със зеле и ябълки в медено-горчичен сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 839

Пържено свинско с ябълки и зеле, овкусено от заливка със соев сос с мед и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 450 г немазно свинско месо
  • сол и пипер
  • 150 г лук
  • 300 г зеле
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 червена ябълка
  • 1/2 стръка пресен лук по желание

За заливката:

  • 1/2 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. едрозърнеста горчица
  • 1 с.л. мека горчица
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 250 мл пилешки бульон, друг месен бульон или в краен случай - вода

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на тънки до 1 см. правоъгълници с дължина около 4-5 см. и ширина около 2-3 см. Лука и зелето нарежете на полумесеци.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие на умерен към силен огън, положете половината лентички без да се застъпват и запечатайте за 1 минута. Обърнете с щипки и гответе още минута. Извадете в отделен съд и изпържете така и останалото месо.

3. Когато сте готови с месото, внимателно забършете тигана с домакинска хартия и сипете в него 2 с.л. олио. Сгорещете на умерен огън.

4. Добавете лука, гответе 4 минути, след това вкарайте и зелето с 1/2 ч.л. сол. Разбъркайте и леко намалете котлона. Оставете да се готви под капак още 8 минути.

5. През това време смесете в купичка съставките за заливката и отделно нарежете ябълката на тънки полумесеци.

6. Вкарайте ябълката и месото в ястието, залейте със соса и разбъркайте много добре. Изчакайте да кипне, сложете капак и гответе още 4 минути или докато не прецените, че е готово.

7. Поръсете с нарязан косо зелен лук по желание и разбъркайте. Поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта