Регистрация

Свински рулца с подправки на грил тиган

Свински рулца с подправки на грил тиган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 944

Руладини от свинско с мазнинка и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,3 кг свинско месо (немазно)
  • 100 г масло или сланина
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • прясна билка по избор - босилек, мащерка, розмарин или салвия
  • 1-2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Свинските месца обтрийте със сол и пипер и начукайте до изтъняване, като слагате между два листа алуминиево фолио и биете с равно чукче за месо докато станат с дебелина около 0,5-1 см.

2. Ако използвате масло, го размекнете на стайна температура и смесете с намачкания чесън и наситнената избрана от вас билка. Ако действате със сланина, нарежете на лентички и отделно наситнете прясната подправка и намачкайте чесъна с малко сол.

3. Намажете месото от едната страна с маслената смес или сложете по резен сланина и разпределете билките. Завийте на рулца и вържете с конец или фиксирайте с клечки за зъби.

4. Сгорещете скара, грил или грил тиган и запечете месцата, като от първата страна ги слагате на висока температура.

5. Поднесете с доматен сос с лук или друг любим сос - с майонезено-чеснов също се връзва.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта