Регистрация

Пикантно свинско с ананас

Пикантно свинско с ананас
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1150

Свински хапки със сладко-солен сос и люти нотки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо
  • 1 люта чушка
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 малка консерва ананас
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло
  • пресен кориандър по желание

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на хапки и обтрийте със сол и пипер. Покапете с 1 с.л. олио. Оставете да почива докато обелите лука и го нарежете на полумесеци и наситните лютото чушле.

2. Сгорещете тиган и запържете мръвките докато се запечатат. Извадете в отделна чини.

3. Налейте 1 с.л. олио в тигана от готвенето на месото и добавете лука. Щом започне да хваща загар добавете лютото чушле, маслото и вкарайте мръвките. Гответе на умерен огън 3 минути.

4. През това време извадете шайбите на ананаса и разрежете на четвъртини. Прибавете ги в тигана, залейте със соевия сос и 2-4 с.л. от сока на консервата ананас.

5. Гответе докато месото се сготви напълно. Преди поднасяне поръсете или украсете с пресен кориандър.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта