Регистрация

Свинско с кисели краставички и горчица

Свинско с кисели краставички и горчица
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 652

Задушено свинско в сос от горчица с кисели краставички, лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг парче свинско месо - шарено и без кост или 6 свински пържоли от врат без кост
  • сол и черен пипер
  • 2-3 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 50 г масло
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 с.л. горчица
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. брашно
  • 600 мл вода или бульон
  • 150-180 г кисели краставички
  • 2 дафинови листа
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Ако разполагате с цяло парче месо, го нарежете на пържоли с дебелина около 2 см. Поръсете ги със сол и пипер от всички страни.

2. Сгорещете на силен огън олиото в тиган и запечатайте пържолите за по 6 минути от страна. Извадете ги в отделен съд. А докато чакате да се запечатат, нарежете на кубчета (не е необходимо да са малки) главите лук.

3. Намалете огъня на умерен, извадете пържолите (може да се наложи да ги готвите на 2 пъти, защото не се побират в тигана, но все пак е хубаво да правите ястието в по-голям тиган - около 28 см. диаметър), сипете олио, ако няма никаква мазнина, и изсипете лука. Гответе го 5 минути.

4. Добавете чесъна (намачкан или минат през преса), както и сол и пипер на вкус. Поръсете мащерката, сипете горчицата и соевия сос и бъркайте 3-4 минути.

5. Поръсете брашното и размешайте. Налейте вряла вода или кипнат бульон по ваш избор на бавна струя при непрестанно бъркане. Изчакайте да закъкри хубаво.

6. През това време нарежете киселите краставички на надлъжни четвъртини и после на напречни парченца. Прибавете ги в ястието.

7. Върнете пържолите, пуснете дафиновите листа и сложете капак. Намалете температурата на умерна към слаба степен и оставете да се готви 1:30-2 часа.

8. Наситнете магданоза. Извадете дафиновите листа, поръсете магданозените, махнете от огъня и сервирайте. По желание можете да поднесете с бял ориз или картофено пюре за гарнитура.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта