Регистрация

Кавърдисано свинско с картофи и лук на тиган

Кавърдисано свинско с картофи и лук на тиган
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 891

Свински хапки на тиган с лук и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско месо
  • 2 средни глави лук
  • 1 голям морков
  • 4 с.л. олио
  • 5 средни по размер картофа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. червен сладък пипер
  • 1,5 ч.л. сух риган
  • 300 мл вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на хапки и поръсете със сол и пипер. Разбъркайте и оставете настрана.

2. Лука нарежете на половини, след това на четвъртини и четвъртините - на напречни тънки полумесеци. Моркова нарежете на кръгчета, а после подреждайте по няколко кръгчета едно върху друго и режете на гредички.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен към силен огън. Добавете свинските хапки и оставете за 2 минути. След това разбъркайте, за да се запечатат и от другата страна. След още 2 минути пак разъркайте и след същото време размешайте отново. Намалете леко огъня.

4. Прибавете лука и морковите, разбъркайте и сложете капак. Оставете да се готви 7-8 минути.

5. През това време обелете картофите и ги нарежете на парчета, малко по-малки от свинското преди да го сложите в тигана (или колкото се е смалило в момента).

6. Добавете картофите при останалите продукти, овкусете със сол, червен и червен пипер и риган. Размешайте и налейте вода или бульон, които предварително сте затоплили до кипване.

7. Сложете капака и оставете ястието да се готви 30 минути. След това го разпределете в индивидуални чинии и хапвайте.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта