Регистрация

Свинско в сладко-кисел сос

Свинско в сладко-кисел сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1089

Панирано свинско в сладко кисел сос с чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо
  • 120 г царевично брашно
  • 2 яйца
  • глава лук
  • 6 с.л. олио
  • 1 червена чушка
  • 250 мл оцет (най-добре оризов)
  • 6 с.л. кетчуп
  • 220 г захар
  • сол и пипер
  • 3 с.л. соев сос
  • зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на хапчици и овкусете със сол и пипер. Оставете настрана.

2. Яйцата разбийте в купа с 4 с.л. царевично брашно. Лука нарежете на ситно, чушката - на лентички.

3. Оваляйте месото в яйчената смес. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган, запържете лука за 2 минути, добавете чушката и гответе още 3 минути. След това добавете оцета, кетчупа и захарта и гответе като бъркате докато захарта се разпадне и абсорбира в течостта. После оставете да покъкри за 4 минути на умерен огън.

4. Смесете 2 с.л. царевично брашно с 2 с.л. вода и на тънка струйка при непрестанно бъркане вкарайте в соса. После оставете да покъкри няколко минути докато се сгъсти. Пресипете соса в друг съд, а тигана забършете с домакинска хартия.

5. Сгорещете в тигана 3 с.л. олио и запържете месцата, като ги вадите индивидуално едно по едно от панировката, но не я оттръсквате от тях. Когато прецените, че мръвките са готови, залейте със соса, добавете соев сос и гответе няколко минути.

6. Поднесете ястието с нарязан косо пресен лук и поръска от сусамово семе.

Източник: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта