Регистрация

Кюфтета в сладко-кисел сос

Кюфтета в сладко-кисел сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3486

Китайски телешки кюфтета със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кюфтетата:

  • 450 г смляно говеждо месо
  • 2 шалота, смлени
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица „Хаф & хаф” (мляко и сметана) или мляко
  • 1/2 чаша галета
  • 3 скилидки чесън, смлян
  • 1/2 ч. л. смлян джинджифил
  • 1/4 ч. л.  млян кардамон
  • 1/2 с. л. кашер сол
  • 1 ч. л. черен пипер
  • брашно
  • олио от гроздови семена

За соса:

  • 1/4 чаша царевично брашно
  • 2 с. л. студена вода
  • 400 гр. парчета ананас (с течността от консервата)
  • 1/3 чаша кафява захар
  • 1 супена лъжица захаросан джинджифил, смлян
  • 1/2 ч. л. горчица
  • 1/3 чаша ябълков оцет
  • 1/8 чаша соев сос
  • 1 супена лъжица сос „Шрирача” (лют сос от чили чушки)
  • 1 червена чушка (камба), нарязана на ситно
  • 1 зелена чушка (камба), нарязана на ситно

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки за кюфтетата, с изключение на брашното и олиото. Размесете ги с ръце, до получаване на хомогенна смес, като добавите повече галета, ако е необходимо, за да се стегне по-добре месото. Оформете каймата в топки  с размер от 1 см и ги сложете в плато.

2. След като оформите кюфтетата, вземете един широк тиган и го поръсете с олиото от гроздови семена. След като мазнината се сгорещи, пържете кюфтета на партиди, до придобиване на кафеникав цвят – от 1 до 3 минути от всяка страна. След изваждане, ги оставете да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия. Запазете мазнината, в която сте изпържили кюфтетата.

3. Разтворете царевичното брашно в студена вода, до получаване на гладка смес. Налейте получената смес в същия тиган, в който сте пържили кюфтетата и бъркайте непрекъснато, докато се смеси с мазнината.

4. Добавете останалите съставки за соса и разбъркайте добре. Оставете да ври на средно висока температура, докато започнат да се образуват мехурчета.

5. Върнете кюфтетата в соса и оставете ястието да ври на слаб огън в продължение на около 5-7 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта