Регистрация

Свински ребърца с пикантна медено-чеснова коричка

Свински ребърца с пикантна медено-чеснова коричка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 648

Глазирани свински ребра с мед, масло, лют сос и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свински ребра с месо по тях
  • сол и пипер
  • 60 г масло
  • 1 ч.л. кимион
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. лют сос
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. мед
  • 1 с.л. кафява захар
  • лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и леко го охладете.

2. Добавете в него намачкания на паста чесън, кимиона, лютия сос, соевия сос, захарта и леко подгрейте и бъркайте.

3. Ребрата обтрийте със сол и пипер. След това намажете с част от соса и поставете в тавичка, на дъното на която сте сипали малко вода, която дори не покрива цялото дъно.

4. Завийте с фолио и бутнете в предварително загрята на 170 градуса фурна. Оставете да се пече 1 час.

5. Разгърнете фолиото. Намажете отново ребрата със сос, печете още 10 минути на 180 градуса, намажете пак, обърнете, намажете и печете още 15 минути на същата температура.

6. При изваждане разделете ребрата на порции и намажете финално. Поднесете с резен лимон.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта