Регистрация

Крехки ребърца с кетчуп и соев сос

Крехки ребърца с кетчуп и соев сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 507

Печени свински ребра във фолио на бавен огън с глазура от кетчуп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета свински ребра с месо по тях - около 1,6 кг общо
  • 2 ч.л. горчица
  • сол и пипер
  • сух кориандър
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • 4 с.л. кетчуп
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. пушен пипер (може да замените със сладък червен пипер, ако нямате пушен)
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Махнете ципата от долната страна на ребрата, като оставите двете парчета цели. След това обтрийте всяко от тях с по лъжичка горчица. Положете върху дъска и поръсете първо от едната, после и от другата страна щедро със сол, черен и червен пипер, чесън на прах и кориандър. Обтрийте. Можете да оставите така до момента на готвене или да продължите директно с него.

2. Откъсенете голям лист алуминиево фолио, а в него поставете по-малък лист хартия за печене. Положете едното парче с ребра върху хартията с месото нагоре и завийте хартията от горната му страна на бонбон. След това завийте и с алуминиевото фолио така, че разгръщането пак да се пада от горната страна. Повторете с нов лист алуминиево и хартиено фолио и другото парче ребра.

3. Положете двата бонбона със загръщането нагоре в тава и пъхнете в загрята на 160 градуса фурна. След 2:30 часа ще трябва да извадите.

4. Върнете се в кухнята 15 минути по-рано, за да направите глазурата. В касерола разбъркайте кетчупа със соевия сос. Добавете захарта и пушения пипер и пуснете на умерен огън. След 5 минути минете през преса чесъна и оставете на изключен котлон още 5 минути да покъкри.

5. Разгърнете двете меса, като ги оставите във фолиата. Ето защо е важно загръщането да се пада от горната страна. След това разпределете соса върху ребрата, а фурната увеличете на 200 градуса. Ако искате да е равномерна глазурата, размажете с четка. Върнете във фурната за още 12 минути без да покривате с фолио.

6. Извадете, изчакайте да се охлади 5-6 минути и разделете на порции. Сервирайте със зеленчуци и гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта