Регистрация

Свински ребра със зелен фасул по азиатски

Свински ребра със зелен фасул по азиатски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 568

Задушени свински ребра в соев сос с подправки и фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински ребра с месце по тях (колкото повече месце, толкова по-добре)
  • парче джинджифил около 3-4 см.
  • вода
  • 3 скилидки чесън
  • 6 с.л. олио
  • 2 звездички анасон
  • 2 дафинови листа
  • 5 с.л. соев сос
  • 500 г замразен, пресен или консервиран зелен фасул
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Разрежете ребърцата индивидуално всяко с прилежащото към него месо. Поставете в купа, залейте със студена вода и измийте.

2. Подредете ребърцата с месото надолу в тиган. Нарежете джинджифила на 3-4 парчета и го пуснете в тигана. Сипете вода колкото да покрие на 3/4 месото. Сложете на котлон и пуснете на умерен огън да кипне. Щом заври, си засечете 2 минути и извадете ребрата.

3. Скилидките чесън обелете и смачкайте със страната на ножа. Сипете олиото в тенджера.

4. Сгорещете на умерен огън, добавете чесънчетата и бъркайте 2 минути. След това добавете и ребърцата. Пържете още 5 минути при непрестанно мешане.

5. Залейте с 300 мл вряла вода. Внимавайте, защото мазнината ще създаде надигащ се къкрещ ефект. Затова е най-добре да използвате дълбока тенджера.

6. Добавете анасона, дафиновите листа и соевия сос. Сложете капак и оставете да се готви 40 минути.

7. Зеления фасул начупете на половини или третини. Много зависи какъв фасул сте си взели. Ако е от най-крехкия или замразен, можете да готвите и без да начупвате.

8. Изсипете фасула в тенджерата и ръснете малко сол. Върнете капака. След 10 минути проверете дали фасулът се е сготвил. Проверявайте докато не прецените, че е готов.

9. Разпределете ястието без сос в индивидуални порции и след това можете да залеете с по няколко лъжици от соса на готвенето. Ако искате още по-автентична азиатска визия, можете да поръсите с перца пресен лук и бяло сусамено семе.

 

Източник: YouTube/Cooking Everyday

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта