Регистрация

Свински мръвки с лук по селски

Свински мръвки с лук по селски
Лесно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 342

Печено свинско с лук, което се готви в голямата тава.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свиснско месо (може да си го вземете и по-шаренско)
  • 2 кг стар лук
  • 200 мл олио
  • 100 г масло
  • сол, черен и червен пипер
  • лют пипер по желание
  • 200 мл вода
  • 50 мл червено вино
  • 2-3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Започнете с лука като го обелите и нарежете на полумесеци. Няма съд, в който да го сготвите добре на един път, затова си вземете по-голям тиган и сгорещете в него 2 дози олио и 1 доза масло. След това пържете лука докато придобие прозрачност и леко започне да позлатява. Подправете със сол и пипер и прехвърлете в голямата тава, в която ще готвите. После изпържете следващата порция лук, като отново сгорещите олио и масло в съотношение 2:1. Действайте така докато лукът се запържи.

2. Втората стъпка не е по-различна. Месото нарежете на мръвки с размер на голяма хапка и овкусете със сол и пипер. Не го ситнете. В същия тиган, но без мазнина запържете мръвките така, че да се запечатат от всички страни. Огънят трябва да е силен, а от всяка страна месцата се готвят около минута. Не се притеснявайте. При непрестанното въртене и обръщане най-вероятно ще пропуснете бройката и изпечените страни. Не е фатално, ако се случи така. Не забравяйте обаче всеки път преди да извадите месото от тигана и да го изсипете при лука, да добавяте червен и лют пипер и да разбърквате.

3. Когато в тавата се е сместил целия лук и запечатаната свиншина, ги разбъркайте. Внимателно налейте водата и виното така, че да се стекат на дъното без да отмиват продуктите. После разполовете като пречупите с ръка дафиновите листенца и ги бутнете дълбоко в ястието. Увийте тавата с алуминиево фолио или сложете капак, ако има такъв.

4. Печете за 2 часа на 180 градуса. След това махнете капака или фолиото и печете още 40-тина минути. Разбъркайте ястието преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта