Регистрация

Свинско с кисело зеле

Свинско с кисело зеле
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3526

Задушено и запечено зимно ястие със свинско месо, зеле и сос за потапяне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кисели зелки
  • 800 г свинско месо
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 3-4 дафинови листа
  • олио

Начин на приготвяне:

Нарязвате зелето на ситно, а месото на хапки. Започвате да редите в тенджерта под налягане - ред кисело зеле, месо, поръсвате с подправки, слагате 1 дафинов лист и обилно поливате с олио. Така редите до дръжките на тенджерата, за да можете да я затворите. Накрая заливате с вода 2 пръста. Слагате да се вари и след като заври готвите 1 час. След това вадите от тенджърата и изсипвате в дълбока тава. Пак поръсвате с червен пипер и олио и печете до готовност. Консумира се идеално с червено вино.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта