Регистрация

Зимна кавърма със свинско и винско



Зимна кавърма със свинско и винско
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4062

Мръвки от свински бут в гювеч с черен дроб, лук, гъби и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.01.2017

Готвим вкусна кавърма в гювеч, като не пестим усилия, за да постигнем най-добрия вкус на родното ястие. Първо запържваме свинското месо в свинска мас до златисто, после го вадим и в същия тиган добавяме още мас и готвим голямо количество лук до образуването на меден цвят. Вадим и лука и пържим в още мас гъби с люти чушки. Накрая им доливаме и червено вино и посоляваме. Тези продукти се обединяват в глинен гювеч и влизат във фурната на 180 градуса за 1 час и 40 минути. През това време обаче готвачът не почива, а се заема с черния дроб, който се пържи в още мас. Изпечената кавърма се смесва с черния дроб и наситнен пресен магданоз. А ако искате да разберете каква е логиката да готвим тези продукти поотделно - гледайте видеото, в което Лора и Стоян обясняват смисъла от кулинарните техники при правенето на кавърма.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта