Регистрация

Салата от печен патладжан

Салата от печен патладжан
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 2109

Нискокалорична салата с ядки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям патладжан
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 голяма глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. стафиди
  • 1 ч.ч. нарязани орехи;
  • зехтин
  • 1/2 ч.ч. ябълков оцет
  • 1 с.л. захар
  • сол и пипер
  • риган

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Измийте и почистете патладжана, нарежете го на кубчета и сложете в купа с вода, сол и 1 с.л. оцет или сока на един лимон.

3. Измийте и почистете чупките и ги нарежете на малки ленти или кубчета.

4. Нарежете лука и скилидките чесън.

5. Отцедете кубчетата патладжан и ги сложете в голяма тавичка. Прибавете червената и жълтата чушка, лука, чесъна, стафидите, захарта, солта и пипера. Поръсете с ябълков оцет и зехтин и разбъркайте.

6. Сложете във фурната и печете докато патладжанът омекне и покафенее.

7. Извадете сместа от фурната и поръсете с нарязани орехи, риган и още малко зехтин.

8. Оставете да се охлади до стайна температура преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта