Регистрация

Печени патладжани с магданозено-чеснов сос

Печени патладжани с магданозено-чеснов сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 996

Ордьовър от патладжани с магданозено песто и нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 големи патладжана
  • сол
  • 30 г чесън + 1/2 ч.л. сол
  • 100 г листа магданоз и кориандър или само магданоз
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • няколко капки олио
  • зърна нар за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре патладжаните, след това нарежете на надлъжни шайби с дебелина около 1,5 см. Не ги белете - с кора е по-красиво.

2. Посолете двустранно всяка шайба и ги оставете в съд за 20 минути да си пуснат горчивината. После измийте.

3. Направете зеления сос като в чопър смелите заедно 7-8 скилидки чесън със 100 г листа кориандър и магданоз, 3 с.л. зехтин и добавите по 1/2 ч.л. сол и пипер.

4. Намазнете съвсем леко тиган с незалепващо покритие и печете за по 3 минути от страна патладжанените резени. Редете в чиния.

5. Всеки резен намажете от горната страна със зелената паста. Наредете един върху друг по 3 резена. Отгоре поръсете със зърна от нар. Можете вместо тях да използвате друга декорация по избор - капки лютеница или парченца сушени домати.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта