Регистрация

Пържен ориз по китайски с яйца и зеленчуци

Пържен ориз по китайски с яйца и зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4605

Китайски ориз със зеленчуци и яйца на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 л вода
  • 1 с.л. сол
  • 350 г ориз
  • 2 с.л. олио
  • 200 г лук
  • 250 г моркови
  • 200 г замраазен грах
  • сол и лют пипер на вкус
  • 3 яйца + 1 с.л. олио
  • 50 мл соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Сипете водата в тенджера, кипнете, разтворете солта и добавете добре измития ориз. Оставете да се вари до почти пълна готовност.

2. Нарежете лука и морковите на малки кубчета. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо лука за три минути, след това добавете и морковите и гответе още три минути като намалите огъня от умерен към слаб. Добавете грахта и гответе на слаб към умерен огън за 10-тина минути.

3. Разбийте яйцата в купичка. Дръпнете зеленчуците в едната част на тигана. В другата сгорещете 1 с.л. олио и изсипете яйцата отгоре. Бъркайте и гответе докато се превърнат в малки парченца бъркани яйца. След това ги смесете със зеленчуците и овкусете със сол и пипер.

4. Отцедете ориза от водата на готвенето като изсиете в гевгир и измиете под течаща студена вода. Зърната ще се разлепят, ако не сте преварили. Това е търсеният ефект за пръхкав ориз по китайски.

5. Сипете ориза в тигана. Разбъркайте хубаво с останалите продукти и продължете да готвите като бъркате нежно.

6. Овкусете със соевия сос, размешайте докато се разпредели равномерно, добавете сусамово олио, разбъркайте пак и гответе 2 минути.

7. Нарежете косо пресния лук и поръсете ястието. Можете да сервирате като гарнитура или безмесно основно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта