Регистрация

Пълнени кюфтета с билки в зеленчуков сос

Пълнени кюфтета с билки в зеленчуков сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 561

Кюфтета с плънка от кашкавал, лук и варени яйца в доматен сос с лук и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям картоф
  • 250 г кайма
  • 2 големи скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус
  • 1 с.л. микс сушени зеленчуци, ако имате
  • 1 стрък преесен лук
  • 100 г кашкавал
  • 1 яйце
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. майонеза
  • 1 малка червена сладка чушка
  • листа копър
  • 6 с.л. олио
  • 200 мл вода
  • 1 ч.л. с връх брашно
  • 150 мл консерва домати на кубчета в доматен сос
  • 2 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Сложете каймата в купа. Рендосайте картофа на ситно ренде и изстискайте водата от него. Прехвърлете в купата. Добавете солта и черния пипер, както и сушени зеленчуци, ако имате.

2. Наситнете лука и чесъна и добавете половината лук и една от скилидките при каймата. Замесете и оставете настрана.

3. Сварете яйцето, наситнете го и го изсипете в друга купа. Добавете наситнения пресен лук и рендосания на ситно ренде кашкавал. Овкусете със сол и пипер (немного) и залейте с майонезата. Разбъркайте.

4. Чушката нарежете на малки кубчета.

5. Разделете сместа с каймата на 7 части и всяка от тях оформете на сплеснато кюфте. Подредете върху дъска. В средата на всяко кюфте сложете от сместа с майонезата. С мокри ръце оформете на дебели пълнени кюфтета, като прещипете краищата.

6. Сгорещете 4 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и диаметър около 28 см. Положете кюфтетата в мазнината и гответе по 4 минути от страна - докато образуват апетитна коричка. Извадете ги от тигана.

7. Сипете още 2 с.л. олио и добавете останалия лук и чесън. Гответе 2 минути, прибавете чушката и гответе още 2 минути.

8. Залейте с консервата домати, овкусете със сол и пипер и поръсете захарта.

9. Разбъркайте брашното в студена вода и залейте с нея запръжката. Щом закъкри, върнете кюфтетата в соса.

10. Сложете капак и оставете да се готвят 15-20 минути.

11. Поръсете с листа копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта