Регистрация

Пълнени кюфтета с картофи и кашкавал

Пълнени кюфтета с картофи и кашкавал
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 547

Кошнички от кайма с плънка от картофено пюре с кашкавал, изпечени в доматен сос на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г картофи
  • вода + сол за варенето
  • 450 г кайма
  • 1/2 глава червен лук или 1 глава лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г тиквичка
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • щипка индийско орехче
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1-2 с.л. олио
  • 40 мл мляко + сол и пипер
  • 150 г твърд кашкавал, моцарела или друго твърдо жълто сирене по избор
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 200 мл вода
  • магданоз за поръска при сервиране

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на едро, измийте и изсипете в тенджера. Залейте с вода, добавете 1 ч.л. сол и кипнете на силен огън. Намалете котлона на слаб и варете 20-25 минути под капак.

2. През това време пригответе месната част. Изсипете каймата в купа и рендосайте отгоре тиквичката. Добавете намачкания чесън, наситнения лук, солта, двата вида пипер и индийското орехче. Замесете всичко заедно.

3. Намажете тава с олио. Оформете 6 топки от каймата и ги прехвърлете в тавата. Вътре дооформете на дебели кюфтета, като направите борд, а в средата оставите падина. В нея трябва да сложите картофените кюфтета, така че нека бъде по-голяма.

4. Сварените картофи намачкайте с млякото, сол и пипер. Рендосайте кашкавала, заделете си 20-30 грама от него, а останалото добавете в мачканите картофи и разбъркайте. Оформете 6 топки от сместа и ги разпределете в гнездата от кайма. Отгоре поръсете по съвсем малко рендосан кашкавал, колкото да образува апетитна коричка.

5. Разбъркайте доматения концентрат с водата и сипете на дъното на тавата.

6. Печете за 35 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След изваждане разпределете в порции и поръсете с листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта