Регистрация

Пилешко с тиквички, картофи и домати



Пилешко с тиквички, картофи и домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3222

Пилешко с царевица и сметана, запечено със зеленчуци и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Страхотна семейна вечеря, подходяща за делник и празник, защото се прави лесно, но е луксозна и апетитна, показва кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди, която обединява няколко рецепти в една гозба. Тя прави нещо като ратауй с месо или пък пилешко със сметана и царевица или печено пиле със зеленчуци, а защо не и пилешки хапки под кашкавалена кора. А как тези рецепти се готвят в един съд - ето отговора:

Първо пускаме пилешки хапки или друг вид месо по избор в тиган със сгорещено масло, за да се задушат. През това време си отцеждаме царевицата от една малка консерва и разбиваме яйца в купа. Към яйцата добавяме заквасена сметана, след това в тигана изсипваме царевицата и сметаната, овкусяваме със сол, пипер и риган и готвим няколко минути. После махаме от огъня.

Отделно си нарязваме на шайби картофи, тиквички и домати и ги редим както за ратауй, но само по външния борд на кръгла тава. В средата изсипваме пилешкото, поръсваме зеленчуците с подправки и ги покапваме с мазнинка. После увиваме в алуминиево фолио и готвим на 180-200 градуса за 45 минути. Вадим тавата, проверяваме дали зеленчуците са се сготвили (картофът е най-претенциозен, така че можете да проверите него) и поръсваме с кашкавал. Допичаме за 10-тина минути и сме готови да сервираме.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта