Регистрация

Пилешки бутчета фрикасе ала Чико

Пилешки бутчета фрикасе ала Чико
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3726

Пилешки хапки, поднесени в брашнен сос с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 горни пилешки бутчета
  • 4 с.л. брашно
  • 40 мл масло, олио или зехтин
  • универсална подправка на вкус (вегетина, пикантина или друга по избор)
  • 1 яйце
  • къри на прах
  • червен пипер
  • лимонтозу
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сложете месото да се вари около час на умерен огън, като сипете толкова вода, колкото ще ви е нужна за бульона. За да ви ориентирам, ще споделя, че аз го правя с 2 литра.

2. След като бутчетата са готови, отделете бульона, обезкостете и нарежете месото на ситно. Прецедете бульона.

3. В дълбок тиган сложете мазнината (масло, олио или зехтин по ваш избор) и запържете мръвките до почервеняване.

4. С помощта на решетъчна лъжица отстранете месото от тигана и запържете за половин минута брашното. След това изсипвайте в него бульона при непрестанно бъркане. Ако тиганът не е тефлонов, използвайте готварска тел – става най-добре.

5. Щом започне да се сгъстява, добавете подправки на вкус. Ако искате да сложите още някоя, освен изброените – експериментирайте смело. Оставете да покъкри за 5 мин., но не забравяйте да бъркате.

6. Отстранете от котлона и оставете да застине малко. После добавете разбитото яйце и щипка лимонтозу.

7. Добавете и месото и сервирайте с гарнитура по избор.

 

Според моите близки това е едно от коронните ми кулинарни произведения и винаги харесват когато го  готвя.

 

                                                         

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта