Регистрация

Панирани бутчета в чипс



Панирани бутчета в чипс
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1591

Печени пилешки бутчета с хрупкава коричка от чипс и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кой не обича пилешки бутчета? Те са най-вкусната и предпочитана част от пилето, защото червеното им месо е крехко и сочно, готви се лесно и няма шанс рецептата да се обърка. Още по-апетитно е ястието, ако бутчетата имат вкусна коричка или се поднесат с правилния сос. Е, в тази рецепта за соса няма да си готовирм, защото една майонеза или кетчуп са напълно достатъчни да направят идеалното ястие съвършено. Ще обърнем внимание обаче на един лесен метод за печене на бутчета с коричка, предложен от влогърката Милена.

Първо мариноваме почистените 8 долни пилешки бутчета, като ги поливаме със соев сос и лимонов сок и овкусяваме с подправки. Оставяме ги в хладилник, а през това време отиваме на работа или лягаме да поспим. Добре е да преседят с маринатата, но ако нямате време, можете и по-скоро да преминете към следващия етап на приготвянето.

За него си натрошаваме картофен чипс и го смесваме с галета и червен пипер. Ако искате месното мезенце да е пикантно, можете да добавите и лют пипер на люспи. После разбиваме и яйца и си застиламе тава с домакинска хартия. Овалваме бутчетата в яйцата, после в панировката и редим в тавичката. 200-230 градуса на фурната ги сготвят перфектно за около половин час.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта