Регистрация

Печена агнешка плешка с оризова подробица

Печена агнешка плешка с оризова подробица
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5063

Пълнено агнешко на фурна с карантия, басмати и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • една агнешка плешка
  • 2/3 ч.ч. ориз басмати (или друг ориз по ваш избор)
  • 1 връзка пресен девисил
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 200-300 г черва
  • няколко картофа (по желание)
  • връзка зелен лук
  • сух джоджен
  • олио
  • сол
  • пипер
  • мащерка
  • вода
  • 200 мл бяло вино (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Направете плънката като запържите лука и нарязаните на кръгчета черва в малко олио, след това добавите чаша вода и ориза и оставите да се поразвари докато абсорбира течността.

2. След като свалите от огъня, добавете нарязаните на ситно пресни девисил и джоджен и овкусете със сухите подправки. Размесете хубаво и оставете да застине.

3. Намазнете тава и сипете в нея чаша вода. Можете да добавите и бяло вино по желание. Някои хора слагат на дъното й дебели дървени пръчки, които да държат месото далеч от течността, за да може да се пече на пара, а не да се вари в нея. Ако сте решили да последвате примера им, наредете си 3-4 дръвца на дъното на приблизително равни отстояния едно от друго.

4. Вземете плешката и я разцепете по широчина с остър нож за месо. Натрийте я отвсякъде със сухи подправки, след това я напълнете с подробицата.

5. Поставете в тавата, разполовете картофите и ги нахвърляйте около месото и завийте с алуминиево фолио.

6. Печете 3 часа на 150-160 градуса във фурна, като десетина минути преди да извадите, махнете фолиото и оставете коричката да се запече.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта