Регистрация

Печено агне с ориз, лапад и маслини



Печено агне с ориз, лапад и маслини
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1753

Цяло печено агне с подробица от ориз и зеленища.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Агне на пещ се пече, а Иван Звездев получава ценни кулинарни съвети, носещи завета на българския вкус. Това е рецепта с особена стойност, защото показва забравени техники на готвене, които дедите ни са владеели до съвършенство. Пък и да се изпече агне на селска пещ, си е майсторлък. А старите специалисти са успели да съчетаят модерното и традиционното, за да превърнат рецептата в изключителен завет. Ако сте решили да опитате да си сготвите печено агне по български - гледайте внимателно как се прави.

Предварително се сварява карантията, като дробът се оставя суров. Точни инструкции с кое какво се прави, ще чуете във видеото. Приготвя се плънката за агнето като в олио и масло се запържва пресен лук и чесън, добавя се ориз, лапад, джоджен, традиционната подправка калоферче, карантията и маслини. И след като всичко е добре смесено и леко пръжнато, се прехвърля в корема на животното.

Къде се слага опашката, как се зашива коремът, за да не изпадне подробицата и как се проверява фурната за достатъчна температура - чуйте от експерта в направата на агнета и курбани. Триковете, на които можем да се научим от клипа, са наистина уникални.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта