Регистрация

Паста с телешко от буркан, лук и моркови



Паста с телешко от буркан, лук и моркови
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1774

Най-лесните и бързи макарони с месо - макарони по флотски с буркан или консерва телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецепта за ергени, пишман кулинари и бързащи и заети хора, които искат да хапнат домашно направена топла храна, но нямат свободни минути, за да се заемат с готвене. Каналът Всегда Вкусно предлага макарони по флотски - толкова непретенциозни откъм продукти и спретване, че могат да бъдат направени дори в кухнята на подводница от обикновен войник.

Почти цялото готвене се състои в рендосването на 1-2 моркова, нарязването на глава лук и накъсването на парченца на телешко месо от консерва или буркан. Ако сте хитри, ще запазите и соса на консервата или буркана. Можете да използвате друго месо по желание, както и да си наситните пресни листа копър или магданоз за свежест.

Водата се кипва в тенджера, макароните се изсипват и се посоляват. Готви се според указанията на опаковката. През това време в малко мазнина в тиган се запържва първо лука, после се добавят рендосаните моркови и се готви до омекване. Вакрава се месото с все соса и се оставя да къкри няколко минути на умерен огън заедно с морковите и лука. През това време макароните се отцеждат от водата на варенето, като малко от нея се запазва за поливане при необходимост. Изсипват се в тигана, овкусяват се със сол и пипер и се готвят 2-3 минути при постоянно нежн и внимателно бъркане. Можете да сипете няколко лъжички от водата, ако ястието ви се вижда прекалено сухо.

Съдържанието на тигана се разпределя в индивидуални порции, които можете да поръсите с наситнена прясна зеленина. Ако покапете със зехтин и поръсите и рендосан кашкавал, вече си става стабилно домашно основно. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта