Регистрация

Спагети с пилешки хапки, зеленчуци и соев сос

Спагети с пилешки хапки, зеленчуци и соев сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1141

Пилешки хапки с тиквички, лук, чушки, моркови и чесън в соев сос, запържени с паста или азиатски нудли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300-350 г пилешко филе (гърди, а може и бут без кост)
  • 4 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 зелена и 1 червена чушка
  • 1/2 тиквичка или повече, ако тиквичката е малка
  • 4 с.л. соев сос
  • 2-4 скилидки чесън
  • 400 г спагети, друг вид паста или азиатски спагети по избор + вода и сол за варенето или попарването
  • още соев сос при необходимост
  • лют пипер по желание
  • сусам или пресен лук за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на лентички. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте и оставете настрана.

2. Лука нарежете на кубчета, чушките - на полумесеци, тиквичките на гредички, моркова - на коси парченца, а чесъна наситнете.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в много голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън и запържете месцата за 4 минути като бъркате. Щом побелеят от всички страни, добавете лука и гответе още 2 минути.

4. Прибавете чушките и морковите, сипете още 2 с.л. олио и 3-4 с.л. вода и оставете да се готвят 7 минути като леко намалите огъня.

5. Кипнете вода и сварете пастата. Ако е от вариантите без варене, попарете я с вряла вода.

6. Вкарайте тиквичките и чесъна в тигана, залейте със соевия сос и капнете малко вода, ако е нужно. Оставете да се готвят 4 минути като периодично бъркате.

7. Отцедете спагетите или пастата от водата и добавете в тигана. Намалете огъня на слаб и бъркайте 3-4 минути нежно, за да не ги накъсате. Ако са от дългото китайско фиде, можете да срежете с ножица на няколко места, за да може да се разбъркат добре компонентите на ястието.

8. Опитайте на вкус. При необходимост покапете още малко соев сос. Можете да ръснете и люспи лют пипер за пикантна нотка.

9. Поднесете с поръска от сусамови семена или нарязани косо перца пресен лук.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта