Паста със сотирани в масло гъби
Паста с масло и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 180 г паста
- 100 г пресни гъби по избор
- ½ средна сладка чушка
- 8 - 10 чери доматчета, разполовени
- 50 г масло
- 2 скилидка чесън, нарязан
- 1 ч.л. едро смлян чили пипер
- ½ с.л. сушен магданоз (ако използвате пресен магданоз, сложете двойно количество)
- сол
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата ал денте. Отцедете я и запазете ½ ч.ч. от водата, в която се е варила. Заделете и поръсете по желание с малко зехтин, за да не залепва.
2. Сгорещете съд и прибавете маслото, за да се разтопи.
3. Сотирайте чесъна, докато освободи аромата си и леко покафенее.
4. Прибавете гъбите, сладките чушки и чили пипера и пържете за около 2 - 3 мин.
5. Прибавете чери доматчетата и магданоза.
6. Прибавете заделената вода от пастата.
7. Овкусете със сол.
8. Спрете котлона и прибавете пастата. Разбъркайте бързо.
9. Поднесете в чинии като поръсите с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ