Регистрация

Нудълс с кюфтенца и азиатски сос

Нудълс с кюфтенца и азиатски сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1199

Спагети с кюфтета по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г галета
  • 3 стръка пресен лук
  • 4 с.л. олио
  • 20 г корен джинджифил (по желание)
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 150 мл соев сос (светъл)
  • 125 мл вода
  • 5 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. оцет (оризов, ябълков или балсамов)
  • 180 г нудли или паста
  • сусамово семе и пресен лук за поръсване преди поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Наситнете зеления лук, намачкйте чесъна и рендосайте джиднжифила.

2. Изсипете каймата в купа, добавете яйцето, сол и пипер, наситнеия лук, чесъна и галетата. Замесете. С мокри ръце оформете малки кюфтенца и ги подредете.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган и запържете кюфтенцата вътре колкото да се запечатат от всички страни на умерен огън. По минутка от страна е достатъчно - ще познаете по образуването на коричка. Извадете готовите кюфтенца в чиния.

4. Нудълса или избраната от вас паста сгответе според указанията на опаковката. Отцедете от водата на готвенето след като е готово.

5. В тигана от пърженето на кюфтетата сипете още 2 с.л. олио и запържете за минута джинджифила на слаб към умерен огън. Добавете лютия пипер, залейте със соевия сос и водата и подгрейте. Добавете кафявата захар и бъркайте докато се разтвори. После оставете да кипне и гответе 1 минута.

6. Върнете кюфтенцата в соса, захлупете под капак, гответе 4 минути, след това обърнете и гответе още 4-5 минути.

7. Добавете отцедената паста или нудли, бъркайте нежно и гответе още 2 минути.

8. Поръсете със сусамово семе и пресен лук и махнете от огъня. Сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта