Регистрация

Кюфтета в сос маринара

Кюфтета в сос маринара
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4434

Печени кюфтета с пържен доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • зехтин
  • 2 консерви нарязани или натрошени домати
  • 100 г доматено пюре
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1 лук
  • 1/2 - 3/4 ч.ч. сухо бяло вино
  • печурки
  • дафинови листа
  • босилек
  • риган
  • магданоз
  • едро смлян червен пипер
  • около 1 ч.л. захар
  • 1 кубче бульон

За кюфтетата:

  • 4-5 скилидки счукан чесън
  • 1/2 глава наситнен лук
  • около 500 г пилешка, телешка и свинска кайма, смес
  • 1 яйце
  • шепа галета
  • босилек
  • риган
  • магданоз
  • пармезан
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Сложете щедро количество зехтин в тиганче - колкото да го покрие и след това допълнете с още - и сгорещете. Сотирайте чесъна и лука до полу-прозрачност. След това добавете гъбите и гответе докато започне да се усеща ароматът им.

2. Прибавете доматите и доматеното пюре и оставете да заври. Когато започне да къкри, добавете бялото вино, подправките, бульона и захарта и овкусете със сол и пипер. Оставете да къкри поне 1/2 ч., като доовкусявате, ако е необходимо. 

На кюфтетата:

1. Сгорещете тиганче с малко зехтин. Смесете всички необходими продукти, без да прекалявате.

2. Оформете малки кюфтенца, но не притискайте силно - само колкото да се запази овалната форма.

3. Сложете ги в горещото олио и пържете до покафеняване. Прехвърлете ги в съд, чието дъно сте покрили със сос маринара.

4. Полейте кюфтенцата с останалия сос, поръсете с моцарела или пармезан на вкус. Печете 5-10 мин. във фурната на около 180ºC или докато се сготвят отвътре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта